Na štart pretekov Okolo Tatier sa postaví asi 800 cykloturistov

28.05.2009 Poprad

Vysoké Tatry 28. mája (TASR) - Viac ako 800 pretekárov z Francúzska, Nemecka, Holandska, Poľska, Českej republiky a Slovenska sa vydá v piatok ráno na 320 kilometrovú trať 42. ročníka medzinárodného cykloturistického ...
Úvodná trasa trojdňového podujatia s dĺžkou 120 kilometrov povedie cez šesť obcí a dve mestá okresu Tvrdošín na hraničný prechod v Suchej Hore. Úsek z Nižnej po túto goralskú obec dlhý 25 km budú v jednotlivých obciach a mestách lemovať žiaci základných škôl a obecné a mestské rozhlasy budú cykloturistom vyhrávať na šťastnú cestu do cieľa piatkovej etapy do Eurocampu Tatranec v Tatranskej Lomnici, kde budú cykloturisti dva dni ubytovaní.
Sobota 30. mája bude patriť voľným skupinovým túram na bicykloch po okolí Vysokých Tatier. Napríklad cykloklub Nižná pripravil cyklotúru z Tatranskej Lomnice do Starého Smokovca, Tatranskej Polianky, Vyšných Hágov, na Štrbské pleso a späť v dĺžke 70 km. Sobotňajší podvečer v areáli Eurocampu Tatranec v Tatranskej Lomnici bude patriť športovým súťažiam. Cykloturisti si zmerajú sily v populárnom hode "klátom". Po športovom programe sa účastníci podujatia stretnú pri táboráku a zábave so sprievodom ľudovej hudby.
"V nedeľu 31. mája sa budú pretekári budú vracať domov z Tatranskej Lomnice cez Štrbské pleso, Podbanské, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Zuberec, Habovku, Podbiel až do Nižnej, kde sa podujatie po 130 km ukončí, " informoval TASR predseda organizačného štábu pretekov Miloš Kuboš.
 

Vyberte región